Saturday, March 7, 2009

aku menjahit????????????

nak kabor lagu mana...Nyampah tahap maksimun...............bayangkan aku memang tak tau nak buat uncang lagu mana tapi aku main hentam kononnya senang (nampak senanglah)............yang paling mencabar ialah part nak buat lubang. Nak buat macam mana....dah naik berbulu-bulu kain aku..menyesal pulak aku tak tengok contoh uncang..kononnya dalam kepala dah nampak semuanya tapi memang mencabar sunggguh. bak menyulam aku ok lagi..memang aku tau buat cuma nak buat lukisan tu yang menjadi masalah...tak kan lah aku nak beli design dia.........mana ada jual yang kecik bagai.so lukis sendiri.hentam sendiri

start nak buat tu dah menyakitkan hati, aku dah tersilap potong kain...nak marah kat Sapa?diri sendiri lah..pastu duk terbongkok menjahit baru aku perasan, kat mana nak buat lubang tali.hanging betul.terpaksalah aku fikir macam2 gaya.kain dah lah pendek.kalau dilipat bertambahlah pendek.rasa nak menangis pun ada. bayangkan aku menjahit dari pukul 4 petang sampai 12 tgh malam..terlena kejap aku bangun balik kul 1 sampai kul 5 pagi.bangun tidu sambung balik sampailah kul 1 tgh hari......blum gak siap.tali tak dak.memang dah beli tapi dah silap potong..esok pegi beli tali dan mintak-mintaklah menjadi uncang aku............



nampak simple tapi menyusahkan aku yang memang tak pandai dan tak kreatif. ini adalah asignment jahitan...so tak boleh guna mesin.........menci sungguh benda2 menjahit jahit ni...........

3 comments:

Anonymous said...

relaks arr..aku memula pun camtu gak..first..second selalunya tak menjadi...belajar dari kegagalan..

Anonymous said...

testing

Anonymous said...

abah sayang ibu